En blogg om...

Jenna delar sin resa och erbjuder vägledning och behandlingar på Jennas Ayurvediska

Jenna delar sin resa och erbjuder vägledning och behandlingar på Jennas Ayurvediska

Hej! Jag heter Jennelie Gränshagen och kallas för Jenna. Här kommer jag att dela med mig av min resa och mitt liv fram tills nu med Yoga och Ayurveda. Jag har alltid varit intresserad av träning och hälsa och började tidigt med dans, fotboll, gym och gruppträning. Jag har också alltid varit den blyga tysta tjejen, men ändå haft en entreprenörsanda och sålt allt från jultidningar till frallor, kakor och lotter.

I gymnasiet valde jag att gå Omvårdnadsprogrammet och blev sedan undersköterska efter studenten. Som 19-åring började jag jobba på en sjukhusavdelning, vilket var väldigt lärorikt och utmanande. Efter sex år med oregelbundna arbetstider, hög stress, långt pendlingsavstånd och en matrutin som var helt knasig enligt Ayurveda, samt kaffe och alkohol, fick jag omfattande hudutslag! Jag har alltid haft eksem, på vintrarna sprack mina läppar och insidan av låren blossade upp med klåda så fort jag åt en apelsin. Att spela fotboll med benskydd var heller inget roligt då den täta kontakten med svett, gummi och värme också gav sår på underbenen.

Men nu, som 25-åring, började jag få problem med mjäll, svamp, klåda i hårbotten, nacke och blemmor över hela kroppen som vätskade, sved och gav mig helvetiska besvär. Jag gick till en hudspecialist och fick recept på krämer och vätskor med kortison i. Och ja, de fungerade tillfälligt, men huden blev otroligt tunn och besvären kom tillbaka. Jag hade ju inte förändrat mitt sätt att leva. Jag sa till min hudläkare att jag hade förstått att magen, vad jag äter och huden hänger ihop och att jag skulle försöka ändra min kost för att läka min hy. Jag visste att det skulle fungera, men inte hur.

Som tur var fick jag en ny tjänst som undersköterska närmare hemmet, arbetstider dagtid, vilket återgav mig rutinerna. Det var också då jag började studera Ayurveda! Hur hittade jag Ayurveda då? Jo, yoga kom först in i mitt liv genom klasser på en närliggande ort. Sedan gick jag på en 10-dagars yogaretreat som gav mersmak. Där nämndes Ayurveda, men det var först när jag och min man bestämde oss för att adoptera från Indien som jag upptäckte Ayurveda - en hälsokunskap som har använts och bevarats i Indien i 5000 år.

Jag tog kurs efter kurs och blev till slut en diplomerad och certifierad Ayurveda Hälsovägledare. Under den tiden började jag använda Ayurvedans livsstilsrutiner, örter och yoga för att balansera min hud. Sedan fortsatte jag studera Ayurvedisk Yoga (Kundaliniyoga) och Ayurvediska behandlingstekniker för att bli en diplomerad och certifierad Ayurveda yogavägledare och Ayurveda massageterapeut. Alltså, en Ayurveda terapeut!

Efter många års lärande och egen praktik kunde jag för några år sedan visa upp en helt läkt hy utan några fläckar eller besvär. Vilken befrielse! Att ha hudbesvär har verkligen plågat mig, men det är en process och om jag slarvar med min kost, lever ett stressigt och pressat liv, kommer besvären tillbaka. Men nu vet jag hur jag ska ta hand om mig själv. Verktygen finns där och jag är så glad att kunna dela med mig av dessa enkla, men kraftfulla metoder till dig som kommer i kontakt med Jennas Ayurvediska.

För hos Jennas Ayurvediska kan du enkelt ta del av Ayurvedans visdom. Spara tid och energi genom att anlita Jenna som din Ayurvediska terapeut - slipp att gå en lång utbildning själv, läsa böcker med ord som du inte förstår eller på engelska, bli överväldigad av all kunskap och sedan inte genomföra någon förändring till mer balans. Låt Jenna bli din inspiratör att ta hand om dig själv med hjälp av Ayurveda.

Yoga med Jenna här.
Boka en Ayurvedisk oljebehandling i Storebro.
Boka en Ayurvedisk Hälsovägledning.
Gör en 7 dagars Ayurvedisk reningskur med Jenna online.

0 Kommentarer
Lägg till kommentar
Visa detaljer
- +
Slutsåld